2012. december 25., kedd

Krimi Karácsonyra



Karácsony közeledtével nem illik véres bűnügyekkel terhelni a nyájas olvasót, ez egyszer mégis hadd szegjem meg ezt az íratlan szabályt. A vádiratban a kifosztástól kezdve a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésig számos rendkívül súlyos bűncselekmény szerepelt. A történet horrorisztikus, ezért csak erősebb idegzetűeknek ajánlom.
publicdomainpictures.net
 
Egy erdő mellett élt egy nagyon szegény család, a férfi előző házasságából származó két gyermekkel és az új feleséggel. A férfi jövedelme kevés volt ahhoz, hogy mind a négyen megéljenek belőle, az asszony pedig nem dolgozott. Sokat éheztek, nélkülöztek, mígnem az asszony arra az elhatározásra jutott, nincs más megoldás, meg kell szabaduljanak férje gyermekeitől. Tudta, hogy nem lesz könnyű aljas ötletét a férjével elfogadtatni, de addig- addig duruzsolta, mormolta, zsolozsmázta, míg az apa kötélnek állt. Gyötrődött ugyan sokáig, hiszen az ő édes gyermekeiről volt szó, végül azonban csak beadta a derekát. A gyermekeket kivitték az erdőbe és ott magukra hagyták őket. A gyerekek éhesen, szomjasan el is aludtak egy nagy fa alatt és csak éjszaka ébredtek fel arra, hogy nagyon fáznak. Útnak indultak hát és reggelre szerencsésen haza is találtak.
A mostohaanyjuk azonban csak nem nyugodott, ismét rávette a férjét, vigyék távolabbra a gyerekeket, olyan mélyen be az erdőbe, olyan messze a szülői háztól, ahonnan bizonyosan nem találnak haza. Így is történt. A testvérek eltévedtek, hosszan bolyongtak az erdőben, mígnem észrevettek egy nagyon édes kis kunyhót. A kunyhóban egy idős nő lakott, aki befogadta, megvendégelte őket. Másnap azonban kiderült, hogy az idős asszony már több odatévedt gyerekkel végzett és ezt a sorsot szánta a kisfiúnak is. Ámde a kislány rájött, hogy mi vár az öccsére, ezért, mivel elmenekülni nem tudtak, ő maga ölte meg fogvatartójukat. Miután elégette az öregasszonyt és kiszabadította az öccsét, észrevették, hogy a házban ládaszámra áll az arany- meg az ezüstkincs. Teletömték hát a sok drágasággal a zsebeiket, elhagyták a tett helyszínét és nekivágtak az erdőnek. Nagy nehezen haza is találtak. Az édesapjuknak átadták a sok megszerzett kincset, így most már volt miből enni, szép ruhákat venni.
A mi történetünk azonban itt még nem ér véget. A hatóságok megtalálták az öregasszony holttestének maradványait és beindult a büntetőeljárási gépezet.
fotó:/www.portfolio.hu

A bíróság az apát két rendbeli, a gyermekei sérelmére társtettesként, folytatólagosan elkövetett emberölés előkészülete, valamint – az öregasszonytól elvitt vagyontárgyak átvétele miatt - különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt ítélte szabadságvesztésre.
A kislányt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól felmentette, mert jogos védelmi helyzetben volt, amikor tűzre tette az öregasszonyt. Ugyanakkor őt és öccsét bűnösnek mondta ki társtettesként, különösen nagy értékre elkövetett kifosztás bűntettében. Ezt a bűncselekményt a fiatalkorúak azzal valósították meg, hogy a már megölt idős asszony vagyontárgyait a házból eltulajdonították.
A mostohaanya időközben meghalt, így vele szemben a társtettesként, két rendbeli, folytatólagosan elkövetett emberölés előkészülete miatt indult büntető eljárást meg kellett szüntetni. Az ő esetében súlyosító körülmény lett volna még az is, hogy kezdeményező szerepe volt a bűncselekmény véghezvitelében, az ő agyában született meg ez a szörnyű gondolat és ő vette rá a gyerekek édesapját a tett elkövetésére.
A gonosz öregasszony talán jobban is járt azzal, hogy nem maradt életben, mert különben a pontosan meg nem határozható rendbeli előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, különös visszaesőként elkövetett emberölések miatt – hiszen a most odatévedt gyerekek előtt már sok kisgyereket ölt meg és fogyasztott el - egész biztosan tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték volna.
Ugye, ismerős a történet? Ugye nem is gondolták volna, hogy Jancsi és Juliska, meg az ő szerető édesapjuk is ilyen súlyos bűncselekményeket követett el? Azt persze tudtuk eddig is, hogy a gonosz boszorka abban az álságos mézeskalácsházban egy velejéig romlott bűnöző, no de hogy az „ártatlan” mesehősök is a fél büntető törvénykönyvet megvalósították?
Most jól láthatják, hogyan fest a Grimm testvérek meséje jogászszemmel.
Ezzel a krimivel kívánnak a halhatatlan Grimm testvérek és a halandó büntetőjogász boldog, békés, nyugodt és szép Karácsonyt minden kedves olvasójuknak. 
foró: juventus.hu
 

1 megjegyzés:

  1. Kérdés persze, mi áll a BTK-ban abban az országban, ahol ez az erdő leledzik

    VálaszTörlés