2013. március 15., péntek

Botrány botrány hátánIndex.hu

 
A hét során még „csak” az alkotmányos (?) jogaink megsértése borzolta fel a kedélyeket. Orbán beszólt a bíróságoknak, botrányosnak minősített egy ítéletet, belegázolva ezzel egy független hatalmi ág integritásába, megfélemlítve és fenyegetve a bírákat. Néhány nap alatt új törvényt fogadtatott el a parlamenttel, rendeletalkotási jogot biztosítva az energiahivatalnak. Mindezt tetézte azzal a demagógiával, hogy nem engedi, hogy bárki útját állja az ő rezsicsökkentési programjának. Erről beszélgettem csütörtökön Kuncze Gáborral a Klubrádióban:


bevezetem.hu
Azóta a fél országot betakarta a hó. Tudtuk ezt jó előre, hiszen az időjósok – egyelőre még adómentesen – kellő időben prognosztizálták. 
Emberek és autók százai akadtak el az autópályákon. Ám nem maradtak segítség nélkül! Igaz, a hóból végeláthatatlan ideig senki sem szabadította ki őket, de a belügyminiszter boldog-boldogtalannak SMS-t küldött. Azoknak is, akik békésen üldögéltek fűtött otthonukban. Fantasztikus éles elmére valló jó tanács érkezett a mi adóforintjainkból szétküldött SMS-ekben: maradjon a kocsijában, és ha kifogyott a benzin, üljön át egy másik autóba. Belátom, ez nem juthat akárkinek az eszébe. Ehhez az ötlethez minimum belügyminiszternek kell az embernek lennie. Én, persze még egy ilyen SMS-t sem kaptam. Hiába, nem érdeklem Pintér Sándort. Remélem, ez így is marad.
borsonline.hu

 

Utószó: Azóta én is kaptam SMS-t itthon, a jó meleg lakásban.
De ami ennél sokkal fontosabb információ: nem a mi pénzünkből mennek az SMS-ek. Azok a szemét multik, a mobil szolgáltatók (Vodafone, Telekom) ingyen vállalták, hogy kiküldik őket. A többi mocskos multi pedig (Tesco, Auchan) kinyitottak éjszaka, hogy az emberek bemehessenek melegedni, enni, vásárolni. Tényleg ki kellene már söprűzni ezeket innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése