2013. május 20., hétfő

Végrendelet

Alulírott dr. S. Zs. ezúton közlöm végakaratomat. Teszem ezt szellemi képességem teljes birtokában és humorérzékem tökéletes hiányában. A végrendeletemet saját kezűleg írom, bár nem tollal, papíron, hanem egy kölcsönkért számítógépen. Ha netán utólag valaki felvetné, hogy ez így nem hiteles, ne is törődjetek vele, jó lesz ez így is.
blikk.hu
Drága gyerekeim! Sajnálatos módon, az égadta világon semmit nem tudok rátok hagyni. Nincsen házam, telkem, a lakásomon több a jelzálogjog, mint benne a bútor. Volt néhány ékszerem, órám, de azokat rég eladtam, hogy kihúzzam idáig. Van egy öreg kutyám, neki még hasznát vehetitek, ha megfogadjátok a tanácsaimat. Mert az igazán értékes dolog, amit örökül hagyok nektek, az csupán néhány jogi tanács. De higgyétek el, az se semmi. Rengeteget spórolhattok vele.
Ezt a végrendeletet akkor kezdtem lekopogni, amikor a mi áldott és örökemlékezetű Fideszünk kitalálta a szociális temetést. Esküszöm nektek, ennél jobb, szeretetreméltóbb és humánusabb ötletük még nem volt. És állítom, nem is lesz, bármeddig is uralkodjanak.
 Jól figyeljetek, most minden szavamra! Teljesen ingyen eltemethettek, csak egy icipicit kell koncentrálnotok a részletekre.
napigeek.hu
Először is meg kell, hogy egyezzetek abban, hogy koporsóban akartok eltemetni, vagy elhamvasztotok.
Ez nagyon fontos, mert ha ezen civakodni kezdtek, ugrik a szociális temetés. Én azt javaslom, vegyetek elő papírt, ceruzát, baloldalra írjátok fel, hogy koporsó, a jobbra meg azt, hogy hamvasztás. Azután mindegyik cím alá húzzatok egy függőleges vonalat, annak baloldalára soroljátok fel az előnyöket, a jobbra meg a hátrányokat. Bár a jelenlegi vagyoni helyzetem nem ezt bizonyítja, ez a módszer nekem nagyon sokszor segített abban, hogy racionális döntést hozzak. Szerintem nektek is be fog válni.
emlektargy.hu

Hát akkor nézzük. Kezdjük, mondjuk a koporsós dologgal. Az, hogy nektek kell kiásni a sírhelyet, nem olyan borzasztó hátrány. Mint említettem (vagy még nem mondtam volna?), a jogi tanácsaimon felül rátok hagyom a kutyámat. Kicsit lustácska ugyan, de ásni, kaparni nagyon szeret. Simán kiássa a sírhelyemet, ezzel nem lesz gondotok. Arra viszont ügyeljetek, hogy ne adjatok neki csontot érte. Nyilatkoznotok kell ugyanis, hogy ti nem ajánlotok fel, ő meg nem fogadhat el ezért semmiféle ellenszolgáltatást.
kutyafuttaban.hu
Nem kétséges, hogy a hátrányokhoz írnám a halott mosdatását, öltöztetését, amit ez esetben szintén nektek kell elvégezni. A mosdatással ne nagyon foglalkozzatok, nekem tök mindegy, hogy tisztán, vagy kicsit piszkosan indulok utolsó utamra. Az öltöztetésre azonban kényes vagyok. Szeretném, ha a világoskék blúzomat és a sötétkék selyemnadrágomat adnátok rám. Nem tudom, eddig észrevettétek-e, de a kék a színem. Az nagyon megy a szememhez. Igaz, a szemem csukva lesz, de az most mindegy.
Kicsit strapás lesz, hogy a koporsót is nektek kell a kutya által már kiásott sírba leereszteni, viszont kötélről nem kell gondoskodnotok, mert azt is kaptok ingyen. A visszahantoláshoz pedig, ha ügyesek vagytok, öreg kutyámnak megint hasznát vehetitek. Adjatok neki jó sok vizet, mert akkor jó sokat pisil és utána a hátsó lábaival elkaparja a nyomokat. Csak arra figyeljetek, hogy eközben a sírnak háttal álljon.
kutya.hu
Sajnos a koporsómat csak gyalogosan szállíthatjátok a temetőn belül. Hogy miért, azt ne tőlem kérdezzétek. A lényeg az, hogy szociális temetéshez a temetőn belül nem használhattok gépjárművet. Hát ez tényleg nem jó hír, bár igyekszem addig is fogyókúrázni, hogy könnyebb legyek. Jelzem a papírotokon a hamvasztásos rovatba előnyként beírhatjátok, hogy egy urnával sétálni a hónotok alatt, az mégis csak sokkal könnyebb.

Az urnát persze csak egyikőtök vihetné haza, de ő is csak akkor, ha nyilatkozik arról: a többi hozzátartozóm számára is biztosítja a „kegyeleti jog gyakorlását”. Ha meg szét akarnátok szórni a hamvaimat, annak is egy nyilatkozat az ára: megegyeztetek minden közeli hozzátartozómmal a szétszórás helyéről, idejéről és módjáról. Szóval, ha rám hallgattok, nem visztek sehová, csak a nyűg van vele.
Arról a szabályról se feledkezzetek meg, hogy csak azokat a kellékeket használhatjátok a temetésemhez, amelyeket az államtól, vagy az önkormányzattól ingyen kaptatok. Csak azt a koporsót, csak azt az urnát és csak azt a sírjelet. Eszetekbe ne jusson, valami fotót, vagy táblát odatenni, mert ugrik az ingyen temetés. Ja, és virágot se hozzatok, mert a törvénynek nincs még végrehajtási rendelete, így most nem tudom megmondani, hogy egy csokorral megszegitek-e a szabályokat, vagy sem. Jobb óvatosnak lenni, mintsem utólag vitatkozni. Még azt is el tudom képzelni, hogy amiatt is ugrik a szociális temetés. Még észreveszik, hogy virágra telik nektek.
dorika.hu

Kérlek, nagyon figyelmesen hallgassátok meg a temetéssel összefüggő munkavédelmi, közegészségügyi és járványügyi szabályokat. Erről még a temetésem megkezdése előtt a temető vezetője kioktat benneteket. Ha valamit elszúrtok menet közben, megint csak annyi a szociális temetésnek. Tudjatok róla: egy hozzáértő szakember ellenőrizni fog titeket. Ti meg azért ebben a műfajban mégis csak kezdők vagytok. És ha Isten őrizz, netán megvágnátok magatokat az ásóval, esetleg ásás közben rátok omlana a sírgödör, senkitől sem kérhettek kártérítést.
Nem lenne viszont reménytelen a helyzetetek, ha igényeltétek a szociális temetést, de később mégis visszahőkölnétek. Egyszerűen visszamentek az önkormányzathoz és közköltségen történő temetést kértek. Ennek az eddigiekkel szemben egyetlen hátránya mindössze annyi, hogy a temetés költségeit az önkormányzat „hagyatéki teherként” érvényesítheti. Ez azt jelenti, édes gyerekeim, hogy a nem létező örökségetekből levonhatják az eltemettetésem valamennyi költségét. Remélem, érzitek, hogy ezzel nem vállaltok túl nagy kockázatot. Igaz, azt azért nem szeretném, hogy szegény kutyám, mint egyetlen örökségetek, egy önkormányzati irodában tengetné utolsó éveit.
Kérlek, ne sirassatok, amikor minderre sor kerül. Anélkül is annyi, de annyi dolgotok lesz, hogy sírásra sem időtök, sem energiátok nem marad. És ne feledkezzetek meg róla: mindezt a Fidesznek köszönhetitek, amelynek ennél jobb, szeretetreméltóbb és humánusabb ötletük még soha sem volt.
                                                                 
                                                                              Anyátok!
hir24.hu-langart.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése